Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM eist 14 jaar voor wurgen 22-jarige prostituee

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 december 2015, 18.44 uur

Donderdag staat Jordan J. voor de rechter. J. wordt er van verdacht een 22-jarige Bulgaarse prostituee te hebben vermoord en daarna haar woning in brand te hebben gestoken. Het OM heeft 14 jaar geëist.

In de vroege morgen van 25 september 2013 brak er brand uit in de woning van de 22-jarige Krasimira in de Charlotte de Bourbonstraat in West. Toen de brand geblust was, troffen brandweerlieden het lichaam van de jonge vrouw aan. Ze bleek te zijn gewurgd. Begin oktober pakt de politie de dan 32-jarige J., de ex-vriend van het slachtoffer op. 

J. moet zich donderdag voor de rechter verantwoorden. De verdachte zelf verklaarde tegenover de rechtbank dat hij die bewuste avond bij de vrouw langs is geweest. Ze zouden seks hebben gehad, maar voor het tijdstip van de moord verliet J. naar eigen zeggen het pand.

Nogmaals verklaart J. dat K. in leven was, toen hij rond 3 uur de woning verliet #Charlottedebourbonstraat

— Tjebbe Venema (@tjebbevenema) December 3, 2015

Lees ook: Prostituees starten inzamelingsactie voor vermoorde collega

De verdachte is in het verleden eerder veroordeeld voor mishandeling. Hij sloeg zijn slachtoffer een gebroken kaak, nadat deze aan de billen van zijn toenmalige vriendin had gezeten. Hij heeft op hoog niveau aan judo en andere vechtsporten gedaan. 

Lees ook: Politie vond verdachte moord prostituee door tip snorder

5.000 euro
Het 22-jarige slachtoffer had eerder al aangifte gedaan tegen J, verklaarde het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. J. zou 5.000 euro van het slachtoffer hebben gestolen. Bij het doen van die aangifte zou de vrouw hebben gezegd dat J. 'in staat zou zijn om iemand te doden'.

Eis
Het OM is vanmiddag tot een eis van 14 jaar cel gekomen en vraagt om een veroordeling voor doodslag, omdat niet duidelijk is of er sprake is van voorbedachte rade.  

Verslaggever Tjebbe Venema is bij de rechtszaak aanwezig en doet via Twitter verslag: