Start van hoofdcontent

Stad

nl

Beelden: Overvaller buschauffeur Noord gebruikte shotgun

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 februari 2016, 09.33 uur

De man die vorige week een buschauffeur heeft overvallen aan de Volendammerweg in Noord maakte bij de overval gebruik van een shotgun.

Dit blijkt uit beelden die de politie heeft vrijgegeven van de overval. Op 13 januari stapte de gewapende man bus 761 binnen op de Volendammerweg. Hij laadt zijn wapen, wat duidelijk te zien en te horen is op bovenstaande beelden en eist vervolgens alle bezittingen van de chauffeur op. 

Die geeft snel zijn geld en tas af, maar als de overvaller om de telefoon vraagt weigert de chauffeur. Ook als de rover aandringt vertikt de chauffeur het zijn telefoon af te staan. Pas als de overvaller opnieuw naar zijn shotgun grijpt en deze opnieuw doorlaadt geeft de chauffeur zijn telefoon af, waarna de overvaller vertrekt.

Lees ook: GVB is overvallen spuugzat: 'Iedereen is er kapot van, dit kan niet'

Rustig
'Het is bewonderenswaardig hoe rustig de chauffeur blijft', stelt politiewoordvoerder Ellie Lust over het incident. 'Maar op andere beelden is te zien hoe hij na de overval voorover op z'n stuur zakt. De impact is dus enorm, hij heeft een paar dagen thuis gezeten na de overval. Hij probeert de draad nu weer op te pakken.'

De overval en verschillende andere zaken worden vanavond behandeld in het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020.
abc5media_image_1