Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ontsnapte mannen mislukte aanhouding nog spoorloos

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2016, 12.59 uur

Met getrokken pistolen dwong de politie gistermiddag een auto met vier inzittenden tot stoppen. In het voertuig zat namelijk een man die gesignaleerd staat. En hoewel de politie de mannen omsingeld had, ontkwamen drie inzittenden op doodeenvoudige wijze. Onder hen ook de vuurwapengevaarlijke verdachte. Ze zijn alle drie nog spoorloos.

De politie kan niet zeggen wie er naast de vuurwapengevaarlijke verdachte zijn ontkomen bij de mislukte aanhouding en of zij zich schuldig hebben gemaakt aan een strafbaar feit. Verder heeft de politie nog geen idee waar de mannen zich bevinden. Omdat er gistermiddag schoten zijn gelost, heeft de rijksrecherche het onderzoek overgenomen.

Lees ook: Politie schiet meerdere keren op auto; verdachten ontsnappen

De aanhouding op de Meer en Vaart werd gistermiddag gefilmd door een toevallige ooggetuige. Op zijn beelden is te zien dat de politie met getrokken pistolen een auto omsingelt en de inzittenden tot uitstappen dwingt. Drie mannen verlaten de auto. Maar uitgerekend de vuurwapengevaarlijke verdachte blijft zitten en gaat er plankgas vandoor. De agenten lijken dan even te aarzelen, maar lossen enkele schoten op het voertuig. In die chaos vluchten twee mannen te voet. Slechts een persoon wordt aangehouden.

Tevergeefse zoektocht
De zwarte auto werd even later teruggevonden op de Eastonstraat. Naar de verdachte is nog tevergeefs gezocht in het Sloterplaspark. Volgens de politie is hij mogelijk gewond geraakt bij de beschietingen.

Video: K. Muïs

Volgens bewoner #eastonstraat is de gevluchte vuurwapengevaarlijke boef niet gewond, hij rende nl harder dan de agenten. #schietpartij #at5

— jasper (@javans73) 22 januari 2016
K. Muïs