112

Scheidsrechter belaagd door spelers Nieuw Sloten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 januari 2016, 11.03 uur

Whatsapp

Het duel tussen DCG en Nieuw Sloten in de vierde klasse C is een kwartier voor tijd gestaakt omdat de scheidsrechter door meerdere spelers van Nieuw Sloten werd belaagd.

Aanleiding zou een tweede gele kaart zijn geweest voor een speler van Nieuw Sloten, aldus website Het Amsterdamsche Voetbal. Volgens een ooggetuige werd scheidsrechter Glenn Janson door zo'n vier tot vijf spelers van Nieuw Sloten aangevallen, nadat een speler tegen hem tekeer ging en daarvoor een tweede gele kaart kreeg.

'Vanaf dat moment gebeurde er ineens heel veel en werd ik aangevallen. Het was heel beangstigend', aldus Janson tegen de website. 'Er kwam van achter iemand op me af en die sloeg de rode kaart uit mijn hand. Daarbij raakte hij ook mijn gezicht. Veel spelers vlogen vervolgens op me af en er werd ook nog naar mijn nek gegrepen. Ik heb in alle hectiek niet precies kunnen zien wie precies wat gedaan heeft. Ik heb een rugnummer goed kunnen zien.'

De scheidsrechter is uiteindelijk veilig in de kleedkamer gekomen. De secretaris van de club was bij de wedstrijd aanwezig en bevestigt aan AT5 dat er een incident heeft plaatsgevonden. Hij zou er te ver vanaf hebben gestaan om precies te hebben gezien wat er is gebeurd. De club betreurt wat er is gebeurd en vindt het goed dat de KNVB onderzoekt wat er is gebeurd. Het bestuur heeft inmiddels excuses aangeboden.

Voetbalclub Nieuw Sloten kwam eerder in het nieuws nadat spelers van de club betrokken waren bij de gewelddadige dood op grensrechter Richard Nieuwenhuizen.

Whatsapp