Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen tips over fietstassen verstoorder Pegida-demonstratie

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 februari 2016, 15.07 uur

De politie heeft tientallen tips binnengekregen over de man die een verdacht pakketje achterliet bij de Stopera op de dag van de Pegida-demonstratie.

Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werden beelden getoond van een man die een fiets met daarop een nepbom parkeert bij het gemeentehuis. Na langdurig onderzoek door de Explosievenopruimingsdienst (EOD) bleek het een 'bedrieglijk echte nepbom'.

De telefoon stond roodgloeiend, zegt de politie. De tips gingen veelal over de fietstassen op de fiets. Deze zijn volgens de kijkers verkocht bij Action. Over de identiteit van de man is nog altijd bekend. Mogelijk heet hij 'Matt', in de fietstassen is een Starbucks-beker gevonden met daarop de naam 'Matt'. 

Lees ook: Deze man verstoorde Pegida-demonstratie met nepbom

De Pegida-demonstranten mochten de plek waar het pakketje aan de fiets zat, vlakbij de Stopera, tijdens het onderzoek niet betreden. De gemeente bood hen wel een andere demonstratieplek aan, maar doordat de demonstranten dan langs tegendemonstranten moesten lopen bleven ze staan op de Blauwbrug.