112

NL
V

Politie rukt massaal uit voor onenigheid in noodopvang in Zuidoost

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2016, 00.29 uur · Foto: Joao

Zo'n twintig tot veertig asielzoekers hebben vanmiddag in de noodopvang aan de Flierbosdreef met elkaar ruzie gemaakt. De politie moest bemiddelend optreden.

De politie kwam af op een melding van een massale vechtpartij, er zouden zo'n vijftig asielzoekers met elkaar op de vuist zijn gegaan. Reden voor agenten om met meer dan tien auto's naar de opvang te rijden. 'Ter plaatse bleek het te gaan om twintig tot veertig asielzoekers die aan het duwen en trekken waren', zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. 'Het was echter geen massale vechtpartij, maar de asielzoekers probeerden een gesprek te forceren.'

De asielzoekers waren kwaad omdat ze meer duidelijkheid over hun situatie wilden van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Agenten hebben hen erop gewezen dat de IND daarover volgende week met hen in gesprek gaat, iets dat ook al eerder aan de groep was gecommuniceerd. Vervolgens keerde de rust weer terug. Uit voorzorg sloot de politie een nabijgelegen kruispunt af. Er is niemand aangehouden.

Noodopvang
Er zijn in totaal vijf locaties in de stad die dienen als noodopvang voor net aangekomen asielzoekers die nog niet terecht kunnen in een asielzoekerscentrum. In eerste instantie zou verblijf in deze locaties voor een paar weken zijn, maar vanwege het grote aantal asielzoekers is de opvang voor langere tijd.

Eerder lieten asielzoekers in de noodopvang van de Marnixstraat al aan AT5 weten gefrustreerd te zijn vanwege de onduidelijkheid. Er zouden al meerdere vechtpartijen hebben plaatsgevonden.  

Twitter / @GUNight