Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Politie bevestigt aangifte tegen krakers Marnixstraat, maar 'wil hen niet wijzer maken dan ze nu zijn'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 april 2016, 17.57 uur · Foto: AT5

Woningcorporatie Ymere heeft vanochtend aangifte gedaan tegen de krakers die gistermiddag in een leegstaande woning aan de Marnixstraat zijn getrokken. Dat bevestigt de politie.

Of dat betekent dat er op korte termijn ontruimd gaat worden, kan een woordvoerster niet zeggen. Het kan een kwestie van uren zijn, maar ook van dagen of zelfs weken. 'We doen geen mededelingen over het lopende onderzoek. We willen de krakers niet wijzer maken dan ze nu zijn'.

Lees ook: 'Projectontwikkelaar in de startblokken' voor kraakpand Marnixstraat

Vanochtend sprak de politie nog de verwachting uit dat er op korte termijn ontruimd zou worden. Nu blijkt dat wellicht toch niet helemaal juist. Ymere, de eigenaar van het pand, bevestigde namelijk aan AT5 dat er niet wordt gewerkt in het pand. Daar zou de projectontwikkelaar pas in juni mee starten, meldde een woordvoerster van Ymere. 

Principiële zaak
Er zitten naar schatting dertig krakers in het hoekpand op de Marnixstraat en de Groenmarktkade. Een woordvoerder van de krakers noemde de kraak van het pand een principiële zaak tegen de leegstand in de stad. In het gebouw bevinden zich verschillende appartementen.