Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dakloze Pool verantwoordelijk voor afsluiting Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 april 2016, 20.41 uur

Een dakloze Pool met twee grote rugzakken zorgde er dinsdagavond voor dat een deel van Schiphol lange tijd moest worden afgesloten.

Dit meldt de Koninklijke Marechaussee woensdagmiddag. De man, die achteraf dronken bleek te zijn, vertelde rond 21.30 uur tegen de marechaussee dat hij een terrorist was. 

Nadat de man was aangehouden werd een deel van de luchthaven ontruimd. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzocht de bagage van de man, nadat een hond aangaf dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de tas zaten. Tegen 02.00 uur werd de luchthaven weer vrijgegeven. In de tassen werden geen gevaarlijke stoffen of explosieven aangetroffen. De verdachte zit nog vast. 

Dezelfde avond werden nog twee personen bij de luchthaven aangehouden. Volgens de marechaussee had dit echter niets met de eerste arrestatie te maken en werden de twee na korte tijd weer vrijgelaten.

Update 18.30 uur
De advocaat van de Pool zegt tegen De Telegraaf dat zijn cliënt niet dakloos is. Hij zou een goede baan hebben en wat biertjes hebben gedronken nadat hij zijn vlucht had gemist. Dronken zou de Pool niet zijn geweest. 

Volgens de advocaat heeft de man 'een stommiteit begaan'.