Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Parkeergarage Kempering heeft historische waarde'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 mei 2016, 21.50 uur

Met een tweedaags festival moet de oude parkeergarage Kempering zich dit weekend bewijzen als toekomstige culturele hotspot van Zuidoost.

De garage staat al jaren op het punt om gesloopt te worden, maar veel omwonenden willen het behouden. Het stadsdeel geeft ze nog een kans. Met optredens, lekker eten, marktstalletjes en buiten zitjes om uit te rusten, willen de buurtbewoners nu aantonen dat de garage het waard is om een tweede leven te krijgen. 

'Voor sommigen heeft het gewoon een historische waarde', stelt een van de omwonenden. 'Als ze het gewoon kunnen opknappen naar iets dan hoeft het ook niet gesloopt te worden. Het is een heel oud gebouw, maar je hebt ook veel dansers die bijvoorbeeld dansvideo's willen opnemen. Als dat verdwijnt, moeten veel mensen op zoek naar een nieuwe locatie.'

World of Food
Het is niet het eerste gebouw in Zuidoost dat gered zou worden van de sloop. Eerder werd Kleiburg omgedoopt als klusflat met vijfhonderd casco woningen. Garage Develstein heet sinds vorig jaar World of Food. Het is een horeca-trefpunt met 25 eettentjes. De initiatiefnemers hopen dat ook Kempering een nieuwe bestemming krijgt.

Het hangt allemaal af van de goedkeuring van het stadsdeel of Kempering een tweede leven krijgt. De bestuurscommissie gaat hier binnenkort weer over in vergadering.