Weduwe Eggermont schrijft roman over haar leven

0
Whatsapp

Stad

Weduwe Eggermont schrijft roman over haar leven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 juni 2016, 16.48 uur

De weduwe van Stefan Eggermont, de man die door een persoonswisseling werd geliquideerd, probeert haar leven weer op te pakken en schrijft een boek, gebaseerd op haar verhaal.

Janke is helemaal gesetteld in Almere nadat ze de Czaar Peterbuurt ontvluchtte. De plek waar haar man, Stefan Eggermont, door een persoonsverwisseling werd doorschoten. 'Ik werd nog heel veel aangesproken op straat en ik vond het niet meer prettig. Het voelde als een identiteitscrisis, alsof ik alleen maar weduwe Eggermont was', zegt Janke.

Lees ook: Weduwe vergismoord Eggermont walgt van reacties onthoofding Amzieb

Tinder
Na de dood van Stefan belandde Janke in een turbulente periode: 'Je wordt van carrièrevrouw, naar weduwe Eggermont, naar alleenstaande fulltime moeder. En ik had heel erg behoefte om gewoon Janke te zijn. Ik had het Janke zijn eigenlijk gekoppeld aan een man. Ik denk, dan besta ik weer, dan doe ik er weer toe. Dus wat is lekker modern? Dan ga je lekker Tinderen. Dus dat heb ik gedaan, ja.'

Lees ook: Onschuldige Amsterdammer vermoord in onderwereldoorlog

Rustiger
Inmiddels is ze weer in rustiger vaarwater. Ze gebruikt haar opgedane levenservaring in haar nieuwe carrière als coach, en schrijft een roman gebaseerd op haar verhaal. 'Ik heb heel veel zin om lekker aan de slag te gaan met m'n bedrijf. Het gaat goed met mij, het gaat goed met m'n zoon. Dus de enige weg is naar boven en ik ben blij dat ik die gevonden heb. En die ga ik in ieder geval vasthouden', zegt Janke.

Whatsapp