Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gebiedsverbod voor neergeschoten vrouw Oude-IJselstraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 juni 2016, 00.36 uur

De vrouw die vorige week voor haar eigen woning in de Rivierenbuurt werd beschoten, heeft een gebiedsverbod opgelegd gekregen.

De vrouw werd vorige week donderdag geraakt in haar hand en in haar been en in haar been door een onbekende schutter die het op haar gemunt had. Een maand eerder werd op de vroege ochtend een handgranaat voor de woning gelegd. Bij die aanslag raakte niemand gewond, maar zorgde voor veel schade. 

Lees ook: Vrouw neergeschoten in Rivierenbuurt

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft de bewoonster nu een gebiedsverbod opgelegd, om haar en haar omgeving te beschermen, zo schrijft de burgemeester in een brief aan bewoners. Ook wil de burgemeester dat ze verhuist. Als ze dit niet vrijwillig doet, dan wordt ze daar wellicht toe gedwongen. Juristen zijn aan het uitzoeken in hoeverre dit mogelijk is. Er bevindt zich nu niemand in het huis. De drie kinderen zijn al uit het huis vertrokken met opa en oma. Ze wonen nu op een andere onbekende locatie. 

Lees ook: Handgranaat zorgt voor ravage in Rivierenbuurt

Er is nog geen verdachte opgepakt voor de twee aanslagen. Het onderzoek van de politie is nog in volle gang. Ook wordt er extra gesurveilleerd door politie en handhavers.

Lees ook: Gezin Oude-IJselstraat moet mogelijk gedwongen verhuizen