Start van hoofdcontent

Stad

nl

Agent Gerard start kruistocht tegen ratten in zijn wijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 juni 2016, 21.31 uur

Bewoners in Noord kijken er niet meer van op. Ratten. AT5 heeft er al verschillende items over gemaakt, maar ondanks alle inspanningen van het stadsdeel blijft het probleem en daar heeft wijkagent Gerard de Roos genoeg van. Voor hem is de maat vol en komt zelfs de gezondheid van de bewoners in gevaar.

'Het zijn er teveel'
De ratten, soms zeer grote exemplaren, worden overal gezien in de wijk, niet alleen op straat maar zelfs wel eens in huis. Daarnaast beperkte de overlast zich tot voor kort alleen als het donker was, maar daar trekken de beestjes zich ook niets meer van aan. Wijkagent De Roos is er klaar mee: 'Het zijn er te veel. Het is niet goed voor de gezondheid.' 

Lees ook: Ratten zo groot als katten door 'kolerezooi' in Noord

Lees ook: 'Volksgezondheid in het geding door rattenplaag'

'De eendjes hebben genoeg eten'
Volgens De Roos zijn veel bewoners zich niet bewust dat ze een bijdrage leveren aan de overlast. 'Al je bijvoorbeeld de eendjes gaat voeren. Maar de eendjes hebben genoeg eten.' De Roos fietst dagelijks rond in zijn wijk en spreekt bewoners er op aan, maar ook dat is soms lastig: 'Veel mensen spreken de taal slecht'.

Maar ondanks dat geeft de Roos niet op, want die ratten moeten weg. 'Hier blijf ik nog heel lang achteraan zitten', zegt de wijkagent.

Lees ook: [Kaart] Meldingen van rattenoverlast in alle stadsdelen