Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Taxichauffeurs Schiphol vrezen voor gewelddadige confrontatie met ronselaars'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 juni 2016, 00.50 uur · Foto: Foto via Whatsapp (06-51190938)

Taxichauffeurs met vergunning om reizigers op te pikken voor Schiphol vrezen voor een gewelddadige confrontatie met taxironselaars. Ze hebben burgemeester Weterings van Haarlemmermeer donderdagavond opgeroepen om actie te ondernemen.

De chauffeurs willen dat de burgemeester zelf naar Schiphol komt om daar in gesprek te gaan met de chauffeurs met vergunning. Volgens een van de sprekers op de raadsvergadering in Hoofddorp zou een taxichauffeur na een confrontatie met ronselaars zijn gevolgd naar Amsterdam. Daar zou hij mishandeld zijn door handlangers van die ronselaars, zo schrijft NH. Hij vreest dat er meer confrontaties volgen als er niet wordt ingegrepen door de gemeente Haarlemmermeer.

Lees ook: Driehonderd meldingen ronselende taxichauffeurs binnen halfjaar

Er zijn op Schiphol inmiddels maatregelen genomen. Zo wordt er in de aankomsthal omgeroepen ronselaars te negeren en alleen officiële taxi's te pakken. Ook worden ronselaars aangesproken door handhavers en riskeren ze een boete. Maar volgens de taxichauffeurs met vergunning wordt er nog te weinig gehandhaafd. 

Lees ook: Malafide taxichauffeurs gaan steeds verder, Schiphol-Okura Hotel: 980 euro

Amsterdam kan op Schiphol weinig doen, omdat de luchthaven in de gemeente Haarlemmermeer valt. Dagelijks lopen voor de luchthaven veel taxironselaars. Van deze taxichauffeurs zonder vergunning komen regelmatig klachten binnen dat ze honderden euro's vragen voor een ritje naar de stad of dat ze opdringerig of zelfs agressief zijn.

Lees ook: Chauffeurs Schiphol overwegen proefproces tegen Haarlemmermeer