Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie zet vol in op onderzoek mislukte liquidatie: 'Ze hebben van alles geraakt'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 juli 2016, 14.10 uur

De politie heeft ook zaterdagavond nog intensief onderzoek gedaan naar de bizarre schietpartij in de Tweede Wittenburgerstraat. 'Er is veel nieuwe informatie uitgekomen. We gaan nu kijken of deze informatie bruikbaar is. Het onderzoek is nog in volle gang', laat een woordvoerder weten..

Lees ook: Neergeschoten man na ziekenhuisbezoek aangehouden vanwege openstaande boetes

Bij de schietpartij, de politie gaat uit van een mislukte liquidatie, raakte vrijdagnacht een 25-jarige man lichtgewond. En dat mag een wonder heten want er is heel veel geschoten: 'Ze hebben van alles geraakt, behalve het doelwit zelf. Overal zijn stukjes steen van de muur. Voor de rust in de wijk was het ook goed dat we er gisteren waren.'

Na de schietpartij zou de schutter achterop een scooter zijn gestapt, die bestuurd werd door een handlanger. De politie wil niets zeggen over de identiteit van het doelwit behalve dan dat hij in de systemen voorkomt. Hij heeft inmiddels een verklaring over de schietpartij afgelegd. Volgens Het Parool gaat het om de Marokkaanse crimineel Hoessein A.

Lees ook: Man neergeschoten in Centrum, tientallen kogels afgevuurd

De politie blijft mensen oproepen zich te melden als ze informatie hebben over de schietpartij. Dat kan via 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. 

abc5media_image_1