Start van hoofdcontent

Stad

nl

A4 weer vrij na omsingeling touringcar; 'verwarde man' opgepakt

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 augustus 2016, 15.22 uur

De A4 bij Sloten is maandagochtend enige tijd afgesloten geweest in verband met een verdachte situatie rondom een NS-bus die stilstaat op de vluchtstrook. Leden van een arrestatieteam hebben iemand uit een bus gehaald en gearresteerd. Hij zou vreemde opmerkingen hebben gemaakt met daarin het woord 'bom'.

Rond 8.55 uur, kort na de bom-opmerkingen, besloot de chauffeur de bus aan de kant te zetten. De man werd door vijf man van het arrestatieteam onder schot gehouden, hij moest op de grond gaan liggen en is meegenomen. 

NS-bus
Het gaat om een NS-bus die deze week worden ingezet in verband met werkzaamheden aan het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol. De politie laat weten dat het zou gaan om een verwarde man in de bus, hij is gearresteerd. Hij zou vreemde opmerkingen hebben gemaakt met daarin het woord bom. 

abc5media_image_5

De andere passagiers van de bus stonden enkele honderden meters verderop, zo was op beelden te zien van de Verkeersinformatie Dienst. De bus is onderzocht maar er is niets verdachts aangetroffen. De passagiers kunnen met vervangend vervoer hun weg vervolgen. 

Omleiding
Achter de situatie ontstond een flinke file, auto's moesten omkeren en terugrijden. Weggebruikers werd geadviseerd om om te rijden via de A10, de A2 en de A9.