Start van hoofdcontent

Stad

nl

Schiphol vandaag nog slechter bereikbaar: NS-bussen in file door deels dichte A4

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 augustus 2016, 13.00 uur · Foto: Foto via AT5-whatsapp (0651190938)

Wie zijn vlucht moet halen of via Schiphol reist is vandaag met het openbaar vervoer nog langer onderweg dan gisteren.

Door werkzaamheden is er namelijk de hele dag geen treinverkeer mogelijk tussen Schiphol en Sloterdijk. Reizigers moeten rekening houden met een andere route, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. De NS raadt hen aan om voor vertrek online de reisplanner te bekijken en ruim op tijd te vertrekken.

Vanwege andere werkzaamheden was er van 31 juli tot en met 9 augustus al geen treinverkeer mogelijk tussen tussen Schiphol en Duivendrecht/Amsterdam Bijlmer Arena. De controles van de marechaussee op de wegen rond de luchthaven gaan daarnaast de komende dagen nog door, waardoor er file kan staan. Hierdoor zijn bussen die NS-reizigers vervoeren langer onderweg.

'Hinderlijk'
Het spoor tussen Duivendrecht en Schiphol wordt verdubbeld, om ruimte te maken voor meer treinen. Volgens ProRail is er speciaal voor de zomervakentie gekozen omdat er dan minder reizigers zouden zijn. 'Desondanks blijven de werkzaamheden hinderlijk voor vakantiereizigers naar Schiphol, vooral als het op de weg ook niet meezit.' 

Update 8.30 uur
Door de controles staat het vast op de A4. De file begint al bij afrit Sloten. 

Update 8.50 uur
Een deel van de A4 is nu afgesloten met rode kruizen. Dat is vanwege een ongeval met een motorrijder op de snelweg.

Volgens een woordvoerster van de NS vertrekken er elke vijf minuten zo'n vier NS-bussen, maar het is volgens de NS moeilijk te zeggen hoe lang de reizigers uiteindelijk onderweg zijn.

De reistijd naar #Schiphol loopt weer flink op. Vanuit Amsterdam begint het bij Sloten langzaam te rijden op de #A4. pic.twitter.com/NRPEystQdP

— VID (@vid) August 2, 2016

Tip @ANWBverkeer. Sta al half uur in de file A4 bij Schiphol vanwege de checkpoints. Schiphol tunnel moeten we nog door.

— Robbert met Dubbel B (@RobbertMeeder) August 2, 2016

Op de #A10 (Zuid) / #A4 richting Den Haag zijn twee rijstroken dicht bij knooppunt De Nieuwe Meer. Ongeluk met een motorrijder. 5 km file.

— ANWBverkeer (@ANWBverkeer) August 2, 2016

Extra tijd om op Schiphol te komen: + 1 uur. Tip: rij via langparkeren of vanaf het zuiden (A4) #schiphol #douanecontrole

— Harold Vorsteveld (@hfvorsteveld) August 2, 2016

@NS_online Busrit Sloterdijk-Schiphol duurde 70 min ivm controle Schiphol/A4! Beter advies: metro pakken naar Zuid en daar bus 310!

— J. (@easyjcjay) August 2, 2016