Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Saban B. zwemt rustig tussen de toeristen in Turkije

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 31 augustus 2016, 09.55 uur

De veroordeelde vrouwenhandelaar Saban B. lijkt een prima leventje te leiden in Turkije. De Telegraaf publiceerde foto's waarop de gevluchte crimineel zwemmend tussen de toeristen is te zien in een luxe vakantieresort in Turkije.

In 2008 werd Saban veroordeeld tot een celstraf van acht jaar voor het vernederen, verkrachten, mishandelen en uitbuiten van vele tientallen vrouwen in onder andere Amsterdam. Tijdens een verlof, waarvoor justitie toestemming gaf, vluchtte hij naar Turkije. Het land levert geen onderdanen uit.

Lees ook: 'Nederland moet meer doen om Saban B. terug te halen'

Sindsdien leeft B. een luxeleventje. Zo dook er eerder al een selfie op van de crimineel waarop hij rustig ligt te zonnen. Op de foto's die De Telegraaf nu heeft gepubliceerd zwemt de mensenhandelaar rond tussen de onder meer Nederlandse toeristen in het zwembad van vijfsterrenhotel Royal Holiday Palace bij Antalya. Hij vermaakt zich met zijn kinderen. 

Lees ook: Saban B. ook schuldig aan zware mishandeling

Nederland probeert de beruchte crimineel achter de tralies te krijgen. Vooralsnog tevergeefs. Turkije heeft op verzoek van Nederland al wel de strafzaak overgenomen en heeft hem ook veroordeeld tot acht jaar cel. Maar na de mislukte coup in Turkije zijn veel rechters ontslagen. Volgens De Telegraaf is er dus ook geen grote kans dat Saban B. in zijn eigen land achter de tralies zal verdwijnen. 

Lees ook: Gevluchte mensenhandelaar Saban B. gaat toch de cel in

Lees ook: Saban B. is gearresteerd in Turkije