Start van hoofdcontent

Stad

nl

Niet opladen tijdens storing laadpaal leidt tot 400 euro boete

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 september 2016, 14.15 uur

De gemeente mocht een elektrische auto wegslepen van een parkeerplaats die was bestemd voor opladen, omdat de auto niet was aangesloten op de oplaadpaal.

De eigenaar had zijn auto bewust niet aangesloten, omdat de laadpaal een storing had. De stekker in de paal steken, wat normaal verplicht is wanneer je een auto neerzet op zo'n parkeerplek, had volgens hem daarom geen zin. De man gaf de storing meteen door aan de gemeente. Toen hij later weer wilde wegrijden, bleek zijn auto te zijn weggesleept.

De eigenaar vond dat onterecht en sleepte de gemeente voor de rechter. Die gaf de man deze week ongelijk en vond dat de storing geen verschil maakte. De eigenaar van de auto zei tijdens de zitting dat zijn elektrische auto die dag niet leeg was en dat hij daarmee nog wel een stukje kon rijden. Hij had dus de mogelijkheid om zijn auto ergens anders te parkeren.

Lees ook: Niet inpluggen Car2Go kost bijna vijfhonderd euro

Het ophalen van een weggesleepte auto uit de opslag van Stadstoezicht kost bijna vierhonderd euro. De eigenaar moet dat bedrag dus uit eigen zak betalen.