Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Amsterdamse organisaties starten actie voor diversiteit

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 oktober 2016, 12.29 uur

Verschillende organisaties in Amsterdam gaan actief de boodschap 'diversiteit maakt ons mens' uitdragen. Daaronder zijn het COC, de Protestantse Kerk en de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam en het Amsterdam Dance Event.

De boodschap zal dit weekend en de aankomende week via flyers en posters tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE), bijeenkomsten van LHBT’s en in gebedshuizen van joden, moslims en christenen onder de aandacht worden gebracht ofwel worden voorgedragen. Ook roepen de organisaties iedereen op de boodschap te bespreken op het werk, op school en in de sportclub.

Lees ook: Drietal gepakt vanwege verspreiden anti-homoflyer: wilde 'discussie ontketenen'

Aanleiding voor het initiatief is de verspreiding van de homohaatflyers. Daarin stond onder meer dat homoseksualiteit verboden is volgens de islam, het jodendom en het christendom. 'De boodschap van de flyer is ook vanuit religieus perspectief onzin', aldus voorzitter Peter de Ruijter van COC Amsterdam.

Lees ook: Ook duizenden 'Love is Love-folders' verspreid in West: 'Stad is voor iedereen'

De laatste dagen werden er in Oost en West al duizenden 'Love is Love'-folders verspreid. Die flyers waren gemaakt door een inwoner van West als reactie op de homohaatflyers.