Start van hoofdcontent

Stad

nl

Advocaat: 'Cliënt vreest voor leven na onterechte beschuldiging van betrokkenheid bij moord Djordy'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 maart 2018, 15.14 uur · Foto: Thijs Rebel

De eigenaar van de auto die te zien is in een filmpje dat de omstreden misdaadjournalist Martin Kok gisteravond op zijn website publiceerde, vreest voor zijn leven. Dat zegt Freek van der Brugge, de advocaat van de gedupeerde. Kok beschuldigde de man van betrokkenheid bij de vergismoord op Djordy Latumahina.

De advocaat bevestigt dat de auto van zijn cliënt (een witte Renault Kangoo) te zien is in het filmpje, maar ontkent ten stelligste dat hij iets met de moord te maken heeft. Overigens zat niet de eigenaar van de auto zelf achter het stuur, maar een bekende van hem, zegt Van der Brugge.

Ze melden zich vandaag samen op het politiebureau om opheldering te geven over wat ze deden in de parkeergarage op het Koningin Wilhelminaplein in West. Djordy Latumahina werd daar op zaterdag 8 oktober doodgeschoten. Het filmpje met de volgens Kok verdachte figuren werd twee weken eerder opgenomen. 

Lees ook: Korpschef: 'We houden ernstig rekening met vergismoord in zaak-Latumahina'

Advocaat Van der Brugge zegt dat zijn cliënt vreest dat hij door de roekeloze publicatie het 'tweede slachtoffer van een vergismoord' kan worden. 'Het is een zeer kwalijke ontwikkeling dat als iemand een ander beschuldigt van betrokkenheid bij moord, Kok dat zomaar op zijn site plaatst'. Van der Brugge wist nog niet of zijn cliënt aangifte wilde doen tegen Kok.

De politie laat weten kennis genomen te hebben van het filmpje op de website van Kok, maar kan er verder niets over zeggen. Het bewuste filmpje is inmiddels van internet verwijderd.

Lees ook: Doodgeschoten Latumahina (31) was actief in reclamewereld en uitgaansscene

Voor de moord op Latumahina, een bekend gezicht in het Amsterdamse uitgaansleven, is nog niemand aangehouden. De politie houdt er ernstig rekening mee dat hij slachtoffer is geworden van een vergismoord.