Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen taxironselaars beboet tijdens 'veegactie' op Schiphol

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 november 2016, 21.49 uur · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

Tientallen taxichauffeurs zijn vanmiddag op de bon geslingerd tijdens een grote controle, ook wel 'veegactie' genoemd, op Schiphol.

De controle was alleen gericht op zogenoemde taxichauffeurs. Zij mogen niet bij de aankomsthal staan en vragen klanten daardoor mee te lopen naar hun taxi. Tientallen chauffeurs werden gecontroleerd op de benodigde vergunningen en taxipas. 'De actie heeft als effect gehad dat diverse ronselaars tijdelijk zijn vertrokken', stelt de gemeente Haarlemmermeer.  

De Inspectie Leefbaarheid & Transport (IL&T) deelde twee keer een bekeuring van 1800 euro uit en legde vier rijverboden op omdat de software van boordcomputers niet deugde. Verder zijn er twee bekeuringen uitgedeeld voor het niet goed bedienen van een boordcomputer. Ook zijn 28 boetes gegeven wegens parkeerovertredingen en het niet betalen van parkeergeld.

Lees ook: Verontwaardiging om Uber-chauffeurs op Schiphol: 'Ze hebben de taximarkt al kapot gemaakt'

Aanhouding
Eén ronselaar die weigerde mee te werken aan de controle werd aangehouden. De 'veegactie' is vandaag door staatssecretaris Sharon Dijksma aangekondigd. Zij heeft schoon genoeg van het ronselen van klanten op Schiphol.

Een echte oplossing is er alleen nog steeds niet, er nu nog gekeken of de gemeentelijke verordening kan worden aangepast.