Start van hoofdcontent

Stad

NL
V

Woning boven dichtgetimmerde coffeeshop Sarphatistraat beschoten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 november 2016, 12.01 uur

Een woning boven coffeeshop The Power in de Sarphatistraat in het centrum is vannacht beschoten. Rond 03.45 uur werden meerdere kogels op de woning afgevuurd, twee daarvan gingen door de ruiten van het huis.

De bewoners waren tijdens het incident thuis maar bleven ongedeerd. Getuigen zagen na de beschieting een man in donkere kleding weglopen richting het Waterlooplein. Er is nog gezocht naar de schutter, maar die is niet gevonden.

Coffeeshop The Power is dit jaar reeds twee keer beschoten. De eerste keer gebeurde dat in februari, waarna de shop voor drie maanden dicht ging. Afgelopen mei ging de zaak weer open, maar een week later werd de shop opnieuw beschoten. Ook daarna werd de zaak dichtgetimmerd.

De politie onderzoekt of er een verband is tussen dit schietincident en eerdere beschietingen op de coffeeshop. Vooralsnog heeft de politie hiervoor geen aanwijzingen.

Lees ook: Beveiliger coffeeshop: 'Burgemeester maakt het aantrekkelijk om te schieten'

Sinds oktober vorig jaar zijn elf coffeeshops en een restaurant dat naast een coffeeshop is gevestigd onder vuur genomen. Tot nu toe zit één verdachte vast in het onderzoek naar de beschietingen. Onlangs kondigde burgemeester Van der Laan aan de beschoten coffeeshops veel minder lang te sluiten. In plaats van enkele maanden, zal dit terug gaan naar een week. Daar tegenover staat dat de coffeeshops moeten voldoen aan strenge maatregelen en informatie moeten delen met de politie.

Beelden: Lorenzo Derksen