Start van hoofdcontent

Stad

nl

Arrestatie in onderzoek naar beschieting coffeeshop DNA in Zuid

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 november 2016, 22.49 uur

In het onderzoek naar de beschieting van coffeeshop DNA in de Achillesstraat is gisteren een 23-jarige man gearresteerd. Het is de eerste keer dat er iemand is gearresteerd die verdacht wordt van betrokkenheid bij één van de coffeeshopbeschietingen.

Bij de man thuis is drugs en geld aangetroffen. Vorige week werden er beelden vrijgegeven van de beschieting die afgelopen september plaatsvond. Te zien is hoe een man komt aangelopen, een pistool trekt en het vuur opent. Buurtbewoners hoorden meerdere schoten.

Lees ook: Mathilde Santing na beschieting: 'Ze hebben hele goede wiet'

Het was niet de eerste keer dat de coffeeshop onder vuur genomen werd. In mei ging er al een kogel door een ruit en ook toen werd de coffeeshop gesloten

Lees ook: Buurt schrok wakker door beschieting coffeeshop: 'In een keer vijf felle knallen'

De laatste tijd worden steeds meer coffeeshops in de stad het doelwit van schutters. Burgemeester Van der Laan heeft aangegeven dat elke coffeeshop die betrokken is bij een schietincident gesloten moet worden. 'Met sluiten bereik je tenminste een ding', zei Van der Laan vorige week, 'de omwonenden weten dat ze in de maanden die volgen geen gevaar meer lopen'.