Start van hoofdcontent

Stad

nl

Avondspits in file-top drie: grote drukte rond Amsterdam

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 november 2016, 19.02 uur

De avondspits is zoals verwacht behoorlijk druk uitgepakt. Kort voor 18.00 uur stond het over 478 kilometer vast op de Nederlandse snelwegen, meldt de Verkeers Informatiedienst (VID).

Volgens de VID staat deze 'typische druilspits daarmee in de top drie van dit jaar. Het verkeer heeft te kampen met regenval en windstoten.

Deze spits staat alweer in de TOP-3 van dit jaar. Typische druilspits met +- 500 kilometer file #avondspits pic.twitter.com/spJOhy1HKp

— VID (@vid) November 17, 2016

Vooral rond Amsterdam staat het vast, onder meer door een ongeluk op de wisselstrook van de A1 Amsterdam-Amersfoort, waardoor die dicht is. Ook woensdag was er al veel overlast op de wegen rond de stad. Dat kwam door een ongeval bij de Wijkertunnel.

Binnenstad
Ook de gemeente waarschuwt donderdag voor veel (verkeers)drukte in de binnenstad. In verband met de afsluiting van de Dam, waar het jaarlijkse Turn on the Lights-evenement plaatsvindt, moeten automobilisten rekening houden met een langere reistijd.

Door afsluiting Dam verwachten wij vanavond in @AmsterdamNL @020centrum ook drukte op te weg. Houd rekening met een langere reistijd. https://t.co/tOd1ZaPKNv

— Verkeer in Amsterdam (@verkeer020) November 17, 2016