Start van hoofdcontent

Stad

nl

Moskee overweegt juridische stappen tegen Telegraaf na 'beschuldiging extremisme'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 november 2016, 17.13 uur

De Arrayan moskee in Noord overweegt juridische stappen tegen De Telegraaf. Die krant publiceerde donderdagmorgen een artikel waarin staat dat twee kopstukken van de moskee in beeld zijn bij de opsporingsdiensten.

De twee worden volgens de krant, die zich op geheime documenten baseert, verdacht van radicalisering en jihadisme. 'Tot onze grote schrik hebben wij vandaag in De Telegraaf vernomen dat leden van het bestuur van onze vereniging als extremisten zijn neergezet. Wij nemen afstand van alle aantijgingen die in dit artikel naar voren zijn gebracht', schrijft de moskee nu in een persbericht.

'Het bestuur van moskee vereniging Arrayan benadrukt met klem dat zij tegen alle vormen van extremisme zijn. En dat zij op geen enkele manier enige tolerantie dulden als het gaat om extremisme. In de afgelopen jaren heeft moskee Arrayan zich in samenwerking met verschillende partners in de stad, waaronder de gemeente Amsterdam, ingezet om radicalisering en extremisme tegen te gaan', vervolgt het bestuur van de moskee.

De moskee benadrukt dat het artikel 'enorme schade' heeft aangericht en geeft aan juridische stappen te overwegen naar aanleiding van het artikel.