Deze man schoot Hakan Aradas dood op de Jan Evertsenstraat

Van de man die in oktober in de Jan Evertsenstraat de 44-jarige Haarlemmer Hakan Aradas doodschoot is vanavond een compositietekening vrijgeven.

De schutter noemde zichzelf Youssef, waarschijnlijk is hij van Marokkaanse afkomst. Hij kreeg het in de vroege ochtend van 8 oktober aan de stok met Aradas en zijn twee vrienden. Hoe snel het daarna uit de hand loopt, is vastgelegd door een camera aan de overkant van de straat.

Lees ook: 15.000 euro voor gouden tip dodelijke schietpartij Jan Evertsenstraat

Aradas wordt belaagd door een clubje mannen. Hij wordt geschopt en geslagen. Eén van zijn vrienden probeert hem nog te helpen maar op dat moment trekt één van de mannen een wapen en schiet. Hakans vriend is geraakt en rent voor zijn leven. Terwijl ook de rest in paniek wegrent neemt de schutter nu ook Hakan onder vuur. Dat wordt hem fataal.

Foto: Martin Damen

Geen liquidatie
De politie heeft op dit moment geen reden om aan te nemen dat Hakan met voorbedachte rade om het leven zou zijn gebracht. Hakans vrienden zagen hem ruzie hebben met die latere schutter, iemand die hij dus pas net had ontmoet. De politie weet nog altijd niet waar die ruzie over ging. Mocht er mogelijk wel een conflict zijn van Hakan met andere personen dan horen ze dat graag.

Ook zoekt de politie nog meerdere getuigen. Tips zijn welkom op 0900-8844, of anoniem op 0800-7000.