Start van hoofdcontent

Stad

nl

Enige gepakte verdachte van beschieten coffeeshop al snel weer op vrije voeten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2017, 12.17 uur · Foto: Martin Damen

De man die in november vorig jaar werd aangehouden op verdenking van het beschieten van een coffeeshop heeft niet lang vastgezeten. De man stond na twee weken alweer op straat.

De voorlopige hechtenis van de man werd op 21 november geschorst, erkent het Openbaar Ministerie (OM). Het OM ging niet tegen de beslissing van de raadkamer in beroep.  De 23-jarige man blijft volgens het OM wel verdachte in de zaak. Concreet wordt hij verdacht van het beschieten van coffeeshop DNA in de Achillesstraat. Deze coffeeshop werd meerdere keren onder vuur genomen. 

Lees ook: Coffeeshop The Power opnieuw beschoten en dichtgetimmerd

Deze beschieting stond niet op zichzelf. Vorig jaar werd een reeks coffeeshops in de stad beschoten. Steevast leidde de beschieting van een coffeeshop tot sluiting van de zaak, wat bij veel coffeeshophouders de vraag deed reizen of dit sluitingsbeleid niet juist meer beschietingen in de hand werkte. Het uitschakelen van concurrenten zou volgens hen het motief achter de beschietingen zijn. Het sluitingsbeleid van de gemeente werd uiteindelijk aangepast

In totaal werden elf coffeeshops en een restaurant dat naast een coffeeshop gevestigd zit in 2015 en 2016 onder vuur genomen. Twee coffeeshops werden zelfs twee keer beschoten. De 23-jarige man is de enige verdachte in deze zaak.