Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kunnen Amsterdammers straks parkeren in Paul's Parkeerpaleis?

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 februari 2017, 14.53 uur · Foto: Ontwerp: ZJA Zwarts & Jansma Architecten

Het zou zomaar kunnen dat Amsterdammers in de toekomst kunnen parkeren in een garage met de naam Paul's Parkeerpaleis. Stadsdeel Zuid is namelijk naarstig op zoek naar een nieuwe naam voor de parkeergarage die onder de Boerenwetering wordt gebouwd.

Bestuurder Paul Slettenhaar heeft de hulp ingeroepen van scholieren van het Montessori Lyceum om een naam te verzinnen. Hoewel Slettenhaars voorkeur lijkt uit te gaan naar namen als Boerenwetering-, Ruysdael-, Frans Hals-, Oud Zuid- of Albert Cuypgarage, lijkt hij toch ook open te staan voor het wat pakkendere Paul's Parkeerpaleis. Dat bleek uit een tweet van D66-raadslid Jan-Bert Vroege die de nieuwe naam opperde. Slettenhaar reageerde daarop met de woorden 'Voegen we toe!'.

De Boerenwetering is inmiddels bijna helemaal leeggepompt voor de bouw van de 260 meter lange garage. Aan het einde van het jaar moet de garage plaats bieden aan zeshonderd auto's. Vijf groepjes scholieren gaan het opnemen voor vijf verschillende namen die als voorselectie zijn bedacht. Op basis van presentaties van de kinderen zal een van de namen worden gekozen.

@vvdzuid @Paulslettenhaar @mkreuger @telegraaf Paul's parkeerpaleis?

— Jan-Bert Vroege (@jan_bert) February 1, 2017

Voegen we toe! https://t.co/3WCUYKbcxd

— Paul Slettenhaar (@Paulslettenhaar) February 1, 2017