Start van hoofdcontent

Stad

nl

Slettenhaar bereikt dieptepunt in Albert Cuypgarage

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2017, 10.41 uur

Ruim 72 miljoen liter water is er weggepompt uit de bouwput in de Boerenwetering, de plek waar dadelijk de Albert Cuypgarage komt te liggen. Inmiddels is de betonvloer van de bouwkuip en daarmee het diepste punt van de garage bereikt. Stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar ging gisteren, op de bodem, een kijkje nemen.

'Fantastisch dat ik nu op negen meter diepte op de betonvloer kan staan. Het bouwproces verloopt volgens planning. Aan het einde van dit jaar kunnen er 600 auto’s geparkeerd worden in de Albert Cuypgarage', vertelt Slettenhaar vanaf de betonvloer van de garage die Paul's parkeerpaleis had kunnen heten. Na pitches van kinderen van het Montessori Lyceum Amsterdam koos het stadsdeel Zuid toch voor een meer gangbare naam: de Albert Cuypgarage.

Lees ook: Garage onder de Boerenwetering kost 34,6 miljoen euro

De garage moet aan het eind van het jaar in gebruik worden genomen, tegen die tijd zal er ook weer water over de parkeerplaatsen stromen. Tot nu toe zijn er 1300 funderingspalen geslagen en is er 7000 kubieke meter aan onderwaterbeton gestort. Om dat te kunnen doen, moest er wel eerst 20 olympische zwembaden aan water worden weggepompt.