112

Neergestoken man Oosterpark overleden: Politie op zoek naar identiteit van slachtoffer

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 maart 2017, 16.03 uur

De man die vrijdagavond in het Oosterpark is beroofd en neergestoken is nog diezelfde nacht aan zijn verwondingen overleden.

Dat laat de politie zondagmorgen weten. De man werd vrijdagavond rond 21.30 uur beroofd en meerdere malen gestoken in het park. De politie houdt er rekening mee dat bij de fatale beroving vier daders betrokken waren. Geen van hen is al aangehouden. Direct na de steekpartij werd het Oosterpark afgezet en werd de omgeving uitgekamd. Ook zaterdagmiddag ging het park op slot voor onderzoek. 

Lees ook: Slachtoffer straatroof Oosterpark werd meermaals gestoken: man is levensgevaarlijk gewond 

Vooralsnog gaat de politie uit van 'een uit de hand gelopen beroving'. Wie het slachtoffer is, is echter nog niet bekend. De politie heeft de identiteit van de man nog niet kunnen achterhalen. Wel zijn er foto's vrijgegeven van de man. Eerder op de dag deed hij aankopen in een winkel in de Kalverstraat. Hij is daar vastgelegd op camera. Uit die beelden blijkt dat hij een bril droeg, die hij in het Oosterpark niet op had.

Lees ook: Steekpartij Oosterpark vond plaats op homo-ontmoetingsplek

De politie roept mensen die meer informatie over de steekpartij hebben op zich te melden via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000. 

Update 15:00 uur
De identiteit van de man is inmiddels bekend. Het betreft een 33-jarige Oost-Europeaan die in Rotterdam verbleef.