Start van hoofdcontent

Politiek

nl

PvdD boos om geld voor Artis

30 maart 2017, 10.09 uur · Foto: Wikimedia/Zxempire

De Partij voor de Dieren is het niet eens met een bedrag van 2,3 miljoen euro dat het stadsbestuur beschikbaar wil stellen voor Artis.

De partij heeft een interpellatiedebat aangevraagd. Bij voldoende steun wordt dit debat op 5 april gehouden. Volgens De Telegraaf hangt wethouder Udo Kock een motie van wantrouwen boven het hoofd. Volgens PvdD-raadslid is de raad niet geïnformeerd over de miljoenen die worden overgemaakt naar de dierentuin.

'Het geld is al toegezegd en daarmee wordt een gat in de begroting geslagen. Die wordt zelfs overschreden', zegt fractievoorzitter Johnas van Lammeren. Begin februari werd bekend dat Artis een tegemoetkoming krijgt van 2,3 miljoen. De dierentuin wil het bedrag gebruiken om het aquarium te restaureren.

In 2015 werd er nog bezuinigd op de subsidies voor onder meer Artis. De Partij voor de Dieren stemde toen opvallend genoeg tegen die bezuiniging. Nu is Van Lammeren vooral boos dat de begroting wordt overschreden. Volgens hem is het na de toezegging van het geld muisstil. 'Het is nergens geagendeerd. Het college neemt bewust een individueel besluit dat ingaat tegen de wens van veel raadsleden.'