Start van hoofdcontent

Stad

nl

Paar uur voor dood al mislukte moordaanslag op Martin Kok

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 april 2017, 00.23 uur · Foto: Opsporing Verzocht

Een paar uur voordat Martin Kok werd doodgeschoten bij een seksclub in Laren, richtte een onbekende man al een vuurwapen op zijn achterhoofd.

Dat is te zien op bewakingsbeelden die de politie vanavond in Opsporing Verzocht toonde. Te zien is hoe Kok met een ander op de Prinses Irenestraat loopt en er van achteren een man met een pistool op hem afloopt. De man richt zijn wapen op het hoofd van Kok, maar het gaat niet af. 

Martin Kok werd later op het parkeerterrein van een seksclub in Laren alsnog doodgeschoten. Hij zou zijn opgewacht door iemand die op de parkeerplaats van de club in de struiken lag. 

De politie zei vanavond in Opsporing Verzocht er vanuit te gaan dat de man die eerder het wapen op Kok richtte ook de schutter is die hem in Laren daadwerkelijk doodschoot. Hij werd vooral goed gefilmd in het hotel aan de Prinses Irenestraat, waar de man Kok voor de moordpoging observeerde.

Het is niet de eerste keer dat er geprobeerd werd om Kok te vermoorden. Eerder werd een bom onder zijn auto gevonden. Een jaar geleden werden er schoten gelost op zijn huis en auto. Volgens zijn advocaat werd hij beveiligd door de politie. 

Aan het eind van de uitzending waren er tien tips over de zaak binnengekomen, liet presentatrice Anniko van Santen weten.