Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mogelijke doorstart voor Geef om de Jan Eef na gemeentelijke donatie

2 juni 2017, 22.35 uur · Aangepast 2 juni 2017, 22.50 uur

Er komt mogelijk een doorstart voor buurtorganisatie Geef om de Jan Eef. De gemeente heeft 20.000 euro vrijgemaakt om de winkelstraatvereniging te helpen.

In een brief schrijft stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester dat de buurtorganisatie 10.000 euro van het stadsdeel krijgt en 10.000 van de afdeling economische zaken van gemeente.

Geef om de Jan Eef zette afgelopen woensdag na zeven jaar een punt achter haar bestaan. Door geldgebrek moest de club noodgedwongen stoppen. De vereniging werd destijds in het leven geroepen nadat juwelier Fred Hund bij een overval werd doodgeschoten.

'Het is mooi voor de buurt, maar voor mij persoonlijk wel een beetje wrang', zegt Jeroen Jonkers als voormalig aanjager van de buurtorganisatie. 'Het is een beetje laat. We zijn al drie jaar met de gemeente in gesprek over een partnerschap. Bovendien was al maanden bekend dat we niet meer verder konden zonder geld.'

Een woordvoerder van stadsdeel West zegt tegen Het Parool dat er geen sprake is van een politiek spel, maar dat deze toezegging met de centrale stad pas woensdag gevoerd werd. Het stadsdeel benadrukt dat het om een eenmalige donatie gaat, zodat er een doorstart gemaakt kan worden.

Bestuurslid Godfried Lambriex is voornemens om die doorstart ook te maken. Hij zegt tegen De Westkrant dat er enthousiaste buurtbewoners zijn die door willen gaan, op voorwaarde dat er ook winkeliers meedoen. Daar zal deze maand nog over vergaderd worden.