Start van hoofdcontent

Stad

nl

Rutte sprak met Modi over ontvoering 3-jarige Insiya

28 juni 2017, 10.53 uur · Aangepast 28 juni 2017, 11.50 uur

De zaak van de Indiaas-Nederlandse peuter die vorig jaar door haar vader in Watergraafsmeer werd ontvoerd en naar India werd gebracht, wordt op het hoogste niveau besproken. Premier Mark Rutte heeft het verhaal van de 3-jarige Insiya bij ambtsgenoot Narendra Modi onder de aandacht gebracht, weet De Telegraaf.

'We doen er achter de schermen alles aan om Insiya en haar moeder op zijn minst normaal contact te laten hebben', zei Rutte tegen het dagblad. Eerder besprak minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken de kwestie al in India, maar het land weigert vader Shezhad Hemani uit te leveren.  

Moeder Nadia Rashid moet haar dochtertje nu al negen maanden missen. Geregeld laat vader van het kind van zich horen op Twitter. Volgens de zakenman uit Mumbai is het niet hij, maar Insiya's moeder die blaam treft. 

Lees ook: Vader gekidnapte Insiya: 'Moeder ontvoerde het kind eerst'

Insiya's moeder Nadia zegt dat haar ex een gewelddadige aard had. Hij achtervolgde en stalkte haar, waarop zij aangifte had gedaan. Ook de ontvoering van het kind uit het huis van een oma verliep gewelddadig. 

Lees ook: Nadia Rashid over ontvoerde dochter Insiya: 'hoop dat ze terugkomt, geeft mij kracht om door te gaan'