Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Oma bedankt routinier Westermann voor thuisbrengen kleinzoon Matthijs de Ligt 'als het laat werd'

3 juli 2017, 17.39 uur

Ajax maakte vandaag bekend dat het contract van routinier Heiko Westermann is ontbonden. Zijn 'inbreng in de kleedkamer' werd vaak geroemd, de oma van Matthijs de Ligt is hem vooral ook dankbaar voor het thuisbrengen van haar kleinzoon.

De Duitser kwam vorig jaar naar Amsterdam maar kon weinig potten breken. In totaal speelde hij slechts in acht officiële wedstrijden in het eerste van Ajax. Westermann vertrekt nu naar alle waarschijnlijkheid naar Austria Wien. 

Lees ook: Ajax ontbindt contract Heiko Westermann per direct

Ajax bedankte Westermann met een bericht op Facebook waarop Josephine Wevers, de oma van Matthijs de Ligt, de Duitser uitgebreid bedankte. 'Als oma van Matthijs wil ik je hartelijk bedanken voor het super begeleiden van mijn kleinzoon Matthijs. Hij heeft veel geleerd van jou.'

En als het nog lang gezellig was op de club, kon de 17-jarige (en autoloze) Matthijs rekenen op een lift van Westermann. 'Super dat je hem thuis bracht als het laat werd, succes in Wenen.' De reactie van 'oma De Ligt' kon vervolgens weer rekenen op veel likes van Ajax-supporters.

Lees ook: Dure Westermann naar Oostenrijk: kostte Ajax 1800 euro per minuut