Start van hoofdcontent

112

nl

Voortvluchtige Luciano (19) overviel juwelier in Jan Evertsenstraat

7 juli 2017, 17.30 uur · Aangepast 29 december 2017, 15.46 uur

De voortvluchtige crimineel Luciano D. (19) blijkt in 2015 te zijn veroordeeld voor een gewapende overval op een juwelier aan de Jan Everstenstraat in 2014. Dat bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie aan AT5,.

Update (29 december 2017): dit bericht is na aanhouding van Luciano D. geanonimiseerd.

Een paar uur eerder probeerde hij ook al een kiosk in Bos en Lommer te overvallen. Bij de overval op de juwelier werd ook geschoten. D. bekende beide zaken, maar heeft altijd ontkend te hebben geschoten. 

Voortvluchtig
Luciano werd in 2015 veroordeeld tot twee jaar jeugddetentie, maar wist tot twee keer toe te ontsnappen tijdens begeleid verlof. Afgelopen woensdag gaven politie en justitie zijn naam en foto vrij, omdat hij mogelijk vuurwapengevaarlijk is.

Klaarlichte dag
De Jan Evertsenstraat werd zaterdagmiddag 31 mei 2014 opgeschrikt door een gewapende overval. Het was druk die middag, veel mensen zaten op het terras en waren getuige van de overval. Vanwege de impact organiseerde het stadsdeel een buurtbijeenkomst

Lees ook: Luciano D. doet aangifte tegen schietende agent: 'Niet proportioneel gehandeld'

'Achteruit! Achteruit!'

Een buurman was getuige van de overval en probeerde in te grijpen. Hij werd beschoten, zo vertelde hij aan AT5: 'Ik wilde erop af lopen, toen pakte die gozer die buiten stond zijn pistool en schoot op me. 'Achteruit! Achteruit!' Maar hij liet zich niet afschrikken en deed een tweede poging om de overvallers te stoppen. 'Toen schoot hij weer een keer'.

De toen 17-jarige D. pleegde de misdrijven samen met een 18-jarige mededader.