Start van hoofdcontent

112

nl

180 uur werkstraf voor eigenaar pitbull na ernstig bijtincident

12 juli 2017, 15.51 uur · Aangepast 12 juli 2017, 19.35 uur

Anna B., de eigenaresse van de pitbull die een meisje in het gezicht beet, is veroordeeld tot 180 uur werkstraf. Daarnaast moet ze ook een schadevergoeding betalen aan de familie van 12.000 euro.

De vrouw is onvoorzichtig geweest door met haar hond, zonder riem, te oefenen in de afgesloten binnentuin van het flatcomplex. Het zesjarige meisje wist in de tuin te komen door tussen twee gebogen spijlen door te glippen. 

Lees ook: Eigenaar pitbull had niet op zesjarige kind gerekend: 'Charly rende meteen op haar af'

De schuld van de nalatige eigenaar
'Maar de eigenaar wist dat de hond gevaarlijk was en getraind moest worden. Er zijn onvoldoende voorzorgsmaatregelen genomen om dit te voorkomen, zo was er geen halsband.' De hond Charly vloog het meisje meteen zodra ze de tuin binnenkwam.

Ze liep naast een posttraumatische stoornis ook ernstige verwondingen op in het gezicht en heeft nog een lange revalidatie voor zich. 'Dit zware letsel is de schuld van de nalatige eigenaar', oordeelde de rechtbank die meeging in de eis van het Openbaar Ministerie en 180 uur werkstraf oplegde. 

Lees ook: Hond die meisje in gezicht beet, heeft 'justitieel verleden'

Anna B. moet het meisje ook 9.000 euro schadevergoeding betalen, er was 30.000 euro geëist. Ook de vader ontvangt een vergoeding van 2700 euro. De advocaat van de familie gaat nu verdere stappen nemen tegen Dierenopvang Amsterdam. Zij zouden fouten hebben gemaakt bij de overdracht van hond Charly.