Start van hoofdcontent

Ajax

NL
V

Broer Nouri: 'Als hij bijkomt zou hij waarschijnlijk niemand meer herkennen'

13 juli 2017, 19.40 uur · Aangepast 14 juli 2017, 12.22 uur

Ajacied Abdelhak Nouri zou als hij bijkomt niet meer kunnen denken, eten, praten, lopen en zelfs waarschijnlijk niet eens iemand herkennen. Dat hebben de doktoren gezegd tegen de familie van de 20-jarige middenvelder.

Dat zegt Nouri's oudste broer Abderrahim tegen het AD. 'De doktoren zagen het op de scan en ook toen ze hem probeerden wakker te maken ging het niet goed. Dat was ontzettend zwaar. De doktoren zijn vrij zeker van hun zaak dat het niet goed komt.'

De familie zegt de moed niet op te geven. 'Het geloof leert ons ook te accepteren en we bidden voor zijn herstel. Daar houden wij ons nu aan vast. We geloven sowieso dat dit leven tijdelijk is en dat het eeuwige hierna komt maar ja, iedereen had hem eerst nog doelpunten willen zien maken', zegt Abderrahim.

Lees ook: 'We zijn allemaal verbijsterd': voetbalwereld in shock om Nouri

Nouri ligt momenteel nog in een ziekenhuis in het Oostenrijkse Innsbruck. Na verschillende onderzoeken werd vandaag bekend dat er ernstige en blijvende hersenschade geconstateerd is. Hij wordt volgens De Telegraaf vanavond naar het AMC in Amsterdam vervoerd, waar hij verder behandeld zal worden.

Lees ook: Van der Sar over Nouri: 'Zullen nooit weten hoe ver zijn ster gereikt zou hebben'

Voetbalclubs in binnen- en buitenland hebben met verslagenheid gereageerd op het nieuws rond de middenvelder. De KNVB laat weten 'ongelofelijk geschrokken' te zijn van het nieuws rond Nouri.