Start van hoofdcontent

112

nl

Man in been geschoten tijdens overval in Noord

23 juli 2017, 10.40 uur · Aangepast 23 juli 2017, 17.16 uur

Rond middernacht is een man in zijn been geschoten in de Hilverbeekstraat in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer is de beveiliger van Jan Otten, de uitbater van de bekende seksclub Casa Rosso op De Wallen. De daders, vermoedelijk twee mannen, zijn op een scooter zijn gevlucht. De politie roept getuigen op zich te melden.

Er zou meerdere keren geschoten zijn. Volgens Jan Otten wilden de daders een tas hebben en weigerde zijn beveiliger die te overhandigen. Otten is vervolgens naar binnen gegaan en heeft de politie gebeld. Enkele minuten later belde diens beveiliger aan en bleek hij een schotwond in zijn dij te hebben. De politie gaat niet uit van een gerichte aanval tegen Otten.

Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis, het is nog onduidelijk hoe de man er precies aan toe is. Naar verluidt moet hij geopereerd worden aan de schotwond in zijn dij. 

De omgeving is enige tijd afgezet door de politie terwijl een forensisch team sporenonderzoek heeft verricht. 

Lees ook: Jan Otten over schietpartij Noord: beveiliger 'duwde mij naar binnen en is toen gaan vechten'

Meerdere politie eenheden, waaronder een hondengeleider en een politiehelikopter zochten mee naar de voortvluchtige verdachten, die mogelijk hun vluchtscooter in de Hilverbeekstraat hadden achtergelaten en verder te voet zijn gevlucht door de Spanderswoudstraat. De politie heeft in de Hilverbeekstraat een scooter in beslag genomen en afgesleept voor verder sporenonderzoek. 

Hilverbeekstraat A'dam-N: man in been geschoten. Daders op scooter weggereden. PD afgezet en politie is onderzoek gestart.

— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) July 22, 2017

#Schietpartij bij woning van sexclub eigenaar Jan Otten. Man met schotwond in been naar zkh. 2 verd op scooter weg. Hilverbeekstraat ASD NRD pic.twitter.com/cWyTydUFpE

— Martin Damen (@martindamen58) July 23, 2017