Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jan Otten over overval: beveiliger 'duwde mij naar binnen en is toen gaan vechten'

23 juli 2017, 15.36 uur · Aangepast 23 juli 2017, 17.17 uur

De man die afgelopen nacht in zijn been werd geschoten in Noord, is de beveiliger van Jan Otten, uitbater van de bekende seksclub Casa Rosso op de Wallen. Otten: 'Hij duwde mij naar binnen en toen is hij gaan vechten.'

Otten en zijn beveiliger parkeerden rond middernacht voor zijn huis aan de Hilverbeekstraat in Noord. Volgens Otten tikte vervolgens één man met een pistool op de ruit aan de zijkant van de auto en verscheen een tweede man aan de andere kant. Ze wilden een tas op de achterbank hebben. 'We geven niks', zou Ottens beveiliger hebben gezegd. 

Daarop zou de beveiliger uit de auto zijn gesprongen en is hij gaan vechten. Hij wist zijn baas - waarmee hij ook is bevriend - naar binnen te brengen. Vervolgens kon Otten de politie bellen. 

Lichte wapens
'Op een gegeven moment zei hij "doe maar open, ik ben het. Ze hebben me geraakt in mijn dij"', vertelt Otten. De uitbater heeft schoten gehoord. 'Hele lichte wapens waren het', zegt hij. Twee of drie schoten zouden zijn gelost. 

De daders waren twee mannen, 'een beetje gemaskerd'. Die gezichtsbedekking wist de beveiliger los te trekken en zou de politie ook gevonden hebben, aldus Otten.  

Lees ook: Man in been geschoten in Noord

Otten maakte eerder een overval mee. 'Sinds die dag brengt hij me ook thuis. Hij zegt: "niemand houdt me tegen als er weer wat gebeurt". Dus ik denk altijd als er wat gebeurt, en er zijn wapens, dan wordt het zijn dood. Want hij vecht zich dood.'

De overvallers van afgelopen nacht zouden uiteindelijk toch een tas hebben meegenomen van Otten, met daarin drie verstelde broeken. 'Vervelend', zegt de seksclubexploitant, 'want ik moet wel drie nieuwe broeken kopen'.  

De politie wil het scenario van een overval niet bevestigen en zoekt getuigen van het incident.