Start van hoofdcontent

112

nl

Tweetal (20 en 22) gepakt voor gewapende overval op Casa Rosso-baas Otten

25 juli 2017, 15.51 uur · Aangepast 25 juli 2017, 16.09 uur

Twee mannen van 20 en 22 jaar zijn aangehouden voor de gewapende overval dit weekend op Jan Otten, de uitbater van de bekende seksclub Casas Rosso. Daarbij werd de 61-jarige beveiliger van Otten in zijn been geschoten.

Otten en zijn beveiliger parkeerden in de nacht van zaterdag op zondag voor Ottens huis aan de Hilverbeekstraat in Noord. Volgens Otten tikte vervolgens één man met een pistool op de ruit aan de zijkant van de auto en verscheen een tweede man aan de andere kant.

Ze wilden een tas op de achterbank hebben. Daarop zou de beveiliger uit de auto zijn gesprongen en is hij gaan vechten. Hij wist zijn baas - waarmee hij ook is bevriend - naar binnen te brengen. Vervolgens kon Otten de politie bellen. 

Lees ook: Jan Otten over overval: beveiliger 'duwde mij naar binnen en is toen gaan vechten'

Later bleek de beveiliger in zijn been te zijn geschoten met een naar eigen zeggen licht wapen. De daders waren twee mannen, 'een beetje gemaskerd'. Die gezichtsbedekking wist de beveiliger los te trekken en zou de politie ook gevonden hebben, aldus Otten.

De twee verdachten zitten in volledige beperkingen en mogen alleen met hun advocaat contact hebben. De recherche sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen zullen volgen.