Start van hoofdcontent

Stad

nl

Kunstenaars Kamp Seedorf op de borrel bij Van der Laan

16 augustus 2017, 16.34 uur · Aangepast 16 augustus 2017, 16.45 uur · Foto: Kamp Seedorf

De kunstenaars van Kamp Seedorf zijn gisteren op bezoek geweest bij burgemeester Eberhard van der Laan. Het drietal was op uitnodiging van de burgervader naar de ambtswoning gekomen.

De mannen waren door Van der Laan uitgenodigd naar aanleiding van het graffiti-kunstwerk dat zij voor hem maakten. 'De burgemeester vond dat zo'n mooi gebaar, dat hij de mannen persoonlijk wilde bedanken', aldus een woordvoerder van de burgemeester.

Lees ook: Graffitikunstwerk voor zieke Van der Laan wint streetart-prijs

'Het was vooral een heel gezellige middag', vertelt de woordvoerder die ook bij de ontmoeting aanwezig was. 'Ze hebben gezellig een borrel gedronken en het gehad over onder meer streetart en voetbal.'

De burgemeester is, sinds bekend werd dat hij uitgezaaide longkanker heeft, overladen met attenties vanuit heel het land. Hij probeert zover dat mogelijk is iedereen daarvoor te bedanken. 'In dit geval vond hij het fijn om de mannen persoonlijk te ontmoeten.'

Graffiti-kunstwerk
Het graffiti-kunstwerk werd een maand nadat het werd aangebracht per abuis verwijderd door een schoonmaker. Twee weken geleden besloot het kunstenaarscollectief het kunstwerk eenmalig als t-shirt te verkopen. Het collectief werd overdonderd door de grote vraag naar de shirts. De winst van de verkoop doneren zij aan KWF Kankerbestrijding.

Thanks voor de biertjes en gekkigheid Eberhard! ❤️? pic.twitter.com/OTkiQEJuln

— Kamp Seedorf (@kampseedorf) August 16, 2017