Start van hoofdcontent

Stad

nl

Weer vroeg topdrukte op de ring: A10 Zuid volledig vast

29 augustus 2017, 18.51 uur · Aangepast 29 augustus 2017, 20.33 uur · Foto: Verkeersinformatiedienst

Wederom een drukke avondspits op de ring. Ook vandaag begon de ellende al vroeg: rond 16.30 uur stond er al 28 kilometer file. Inmiddels staat de hele A10 Zuid in beide richtingen muurvast.

Rond 18.00 uur telde de Verkeersinformatie 64 kilometer aan file op de A10. 'Dit hebben we nog nooit gezien', zegt de VID op Twitter. Door de afsluiting van de A10 West in combinatie met incidenten loopt de drukte snel op. Zojuist is ook nog de linkerrijstrook bij de Zeeburgertunnel afgesloten door een kapotte motor. Dit zorgt voor nog meer oponthoud.

Lees ook: Vakanties voorbij: laatste week afsluiting A10 West wordt week met veel vertraging

Zomers weer
Er zijn veel mensen weer aan het werk, plus door het zomerse weer waren er veel mensen op de stranden. Die komen terug en mengen zich in de avondspits. Dit in combinatie met de nog steeds afgesloten A10 West zorgt voor monsterfiles op de ring. Zelfs midden op de dag stond het al stil op de A10. 

A9 en A5
Ook op de wegen rond de A10 is het afzien. Op de A9 staat er tussen Badhoevedorp en Holendrecht vier kilometer stilstaand verkeer en tussen Zuidoost en Amstelveen staat er acht kilometer door een vrachtwagen met pech. De A5 staat vast tussen Raasdorp en de Westrandweg.

Lees ook: Afzien op A10: 31 kilometer file

De komende week zal het elke avondspits zeer druk blijven, zo verwacht de VID.

Och jongens, het is te heet om in deze file te staan. Mijd de #A10 > Volendam. Wij zien nu al 28(!) kilometer file en het wordt meer. pic.twitter.com/nDFEDCmUMP

— VID (@vid) August 29, 2017