112

NL
V

'Gruwelijke' letselfoto van zware mishandeling Zeedijk verspreid

26 september 2017, 23.11 uur · Aangepast 27 september 2017, 00.19 uur

In Opsporing Verzocht is vanavond een foto getoond van het slachtoffer na de zware mishandeling op de Zeedijk van vier maanden geleden. In de nacht van 13 op 14 mei slaat een man daar een glas kapot in het gezicht van een 24-jarige vrouw.

Drie vriendinnen gaan die avond stappen. Als één van hen rond 3.00 uur 's nachts de rookruimte in loopt, is daar een ruzie gaande tussen een man en een vrouw. Wanneer het latere slachtoffer de ruzie sust, lijkt alles even rustig en loopt de ruziemakende vrouw de rookruimte uit.

Maar dan stapt het slachtoffer op de man af en ontstaat er een ruzie tussen de twee. Het slachtoffer krijgt een paar keer een flinke duw en probeert de dader terug te duwen. Dan, uit het niets, pakt de man een leeg bierglas en slaat het stuk in het gezicht van de vrouw.

Lees ook: Zware mishandeling in café: man slaat glas kapot in gezicht van vrouw 

Stukjes glas
De vrouw wordt meteen naar het ziekenhuis gebracht waar een plastisch chirurg haar gezicht moet hechten. De stukjes glas zitten er dan nog in en de vrouw blijkt blijvend letsel te hebben opgelopen. 

Vlak na het incident werden foto's gemaakt van de vrouw. Eerder werden de foto's te gruwelijk beoordeeld om te tonen, maar nu de dader nog steeds niet is gevonden wil de politie opnieuw de ernst van de zaak onder de aandacht brengen.