Jesse geeft one night stand toe maar kan 'piggen' niet herinneren

De Nederlandse Jesse heeft via zijn advocaat toegegeven seks te hebben gehad met de Engelse Sophie. Hij kan zich echter niet herinneren dat hij het woord 'Pig' in een tekstbericht naar de Engelse heeft gebruikt.

De 21-jarige Jesse werd door Britse media aan de schandpaal genageld, nadat Sophie beweerde dat zij speciaal naar Amsterdam was gevlogen om hem op te zoeken. Via Snapchat zou ze van Jesse een bericht hebben ontvangen met de woorden 'You've been pigged. Het was allemaal een grap'.

Jesse zei eerder dat het hele verhaal door Sophie is verzonnen, maar geeft nu toe wel in Barcelona een one night stand met haar te hebben gehad. 'Deze heeft in haar hotelkamer plaatsgevonden, maar daar heeft Mateman niet de nacht doorgebracht. (..) Het contact was kortstondig en niet van amoureuze aard', aldus zijn advocaat.

Lees ook: Jesse reageert: 'Engelse Sophie heeft verhaal verzonnen'

'Geen betrekking op uiterlijk'
Opvallend is dat Jesse benadrukt dat de in de media gepubliceerde tekstberichten niet van hem afkomstig zijn, maar dat als hij tóch het woord 'Pig' had gebruikt dat dat dan uitsluitend tijdens zijn verblijf in Spanje is geweest. 'Dan kan dat uitsluitend betrekking hebben gehad op de manier waarop de seks tussen hen is bedreven. Het heeft in ieder geval geen betrekking gehad op haar persoon of uiterlijk.'

Jesse en zijn familie worden als gevolg belaagd en bedreigd. Hij wil Sophie volledige aansprakelijk stellen en houden voor alle schade die zij heeft veroorzaakt.