Start van hoofdcontent

Stad

nl

24 keer trouwen om homo-huwelijk te vieren: 'Ik schiet nog steeds een beetje vol'

12 oktober 2017, 20.49 uur

Het lesbische stel Fleur en Julian gaan de komende jaren 24 keer trouwen. Vandaag gaven ze elkaar het jawoord in Amsterdam. Uiteindelijk gaan ze dat doen in alle landen waar het homo-huwelijk is toegestaan.

Van de 194 landen in de wereld is het homo-huwelijk dus in 24 toegestaan. Dat is niet veel en daarom willen Fleur en Julian dit benadrukken. Maar wel op een positieve manier, en dat is dus om 24 keer hun liefde te vieren. Van al deze ceremoniën maken zij een film. 'In elk land gaat het anders zijn. Het gaat ook elke keer in een andere taal zijn. Wie weet waar we ja op zeggen', zegt Fleur.

'New York was een fabriek'
Vorige week was de eerste plechtigheid in New York. 'Het was vooral bijzonder omdat ze daar zoveel mensen mogelijk willen trouwen per dag. Het is net een fabriek', vindt Fleur. Julian: 'Het heeft niets te maken met romantiek.' Als klein meisje wilde zij altijd al trouwen en als Nederlandse doet ze dat vandaag in haar eigen land. 'Het was echt zo een kinderdroom en die is vandaag uitgekomen.'

Lees ook: Lesbisch koppel trouwt 24 keer: tweede huwelijk volgende week in Amsterdam

En of ja zeggen nog steeds speciaal is? 'Ik had gedacht van het is ook werk, het is een performance. We moeten het opnemen, we moeten kijken of we alles hebben. Maar op een of andere manier is het ook heel bijzonder en emotioneel', zegt Fleur. Julian: 'Ik schiet toch altijd een beetje vol.' 'Oh schatteke', reageert Fleur liefelijk. 

Het project wat zomaar vijf jaar in beslag gaan nemen. Wanneer het af is is nog niet bekend. De updates rondom het project zijn te volgen op de website van 22 The Project