Start van hoofdcontent

Stad

nl

Grote terrorisme-oefeningen in Zuid en Zeeburg

26 oktober 2017, 19.07 uur · Aangepast 26 oktober 2017, 19.46 uur · Foto: Stock / Foto via AT5 Whatsapp

De politie, ambulancediensten, gemeente en het leger oefenen op 8 en 9 november hoe er gehandeld moet worden tijdens terroristische aanslagen.

Dat gebeurt onder andere op het Zeeburgereiland en het nog niet in gebruik genomen metrostation Europaplein. De oefening is volgens de gemeente 'zichtbaar en hoorbaar' voor Amsterdammers. 

Aan de oefening doen figuranten mee en er wordt gebruik gemaakt van oefenmunitie. Ook de crisisorganisatie in het stadhuis en het hoofdbureau van politie oefent mee.

Samenwerking
'Er is de laatste jaren, op verschillende niveaus, met zowel de driehoek, hulpdiensten als met rijkspartijen geoefend ter voorbereiding op een terroristische aanslag', meldt het stadsbestuur. 'Het logische vervolg is een grote terrorisme-oefening op straat, waarbij ook de samenwerking met DSI en Defensie wordt beoefend.'

Lees ook: Arrestatieteams zwaarder bewapend

Omwonenden, bedrijven en organisaties rondom de oefenlocaties worden door de gemeente ingelicht. In het ADO-stadion in Den Haag werd onlangs een soortgelijke oefening gehouden, dat zag er zo uit: