Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Debat over 'Grijze Campagne' vertraagd door kapot geluidssysteem

2 november 2017, 16.49 uur · Aangepast 2 november 2017, 17.53 uur

Het debat waarin de laatste ontwikkelingen in de kwestie rond de Grijze Campagne van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan zouden worden besproken, heeft vertraging opgelopen door een kapot geluidssysteem in de raadszaal.

En dat gebeurde net op het moment dat de eerste partijen hun vragen op loco-burgemeester Eric van der Burg afvuurden. De VVD en D66 beten het spits af met vragen over de duur en de kosten van de campagne. VVD-fractievoorzitter Marianne Poot zegt de filmpjes die zijn gemaakt te willen zien. 

Lees ook: 'Van der Laan draaide geheim anti-radicaliseringsproject'

Elsevier Weekblad meldde afgelopen weekend dat burgemeester Eberhard van der Laan in het diepste geheim een eigen anti-radicaliseringsproject draaide, de zogenaamde Grijze Campagne. Door middel van vlogs, die niet te herleiden mochten zijn naar de gemeente, moesten jongeren die mogelijk radicaliseerden een spiegel worden voor gehouden.

'Begin januari 2017 zijn enkele concept filmpjes getoond aan de burgemeester. Die heeft daar zijn ongenoegen geuit over de filmpjes en gezegd er niet mee te kunnen instemmen.' Wel bevestigde de loco-burgemeester in een brief deze week dat slechts enkele mensen op de hoogte waren van de mogelijke campagne.

Lees ook:  Stadsbestuur: Nooit geheim anti-radicaliseringsproject gevoerd

De ontwikkelingen in het debat, zodra dat weer wordt hervat, zijn te volgen via tweets van verslaggever Ronald Olsthoorn: