Start van hoofdcontent

Stad

nl

Artis onder vuur vanwege 'feestzaal' naast zeeleeuwen

7 november 2017, 09.52 uur · Foto: Ronald van Weeren

Artis heeft zich de woede van de Partij voor de Dieren op de hals gehaald. De dierentuin heeft namelijk een feestzaal gerealiseerd naast het zeeleeuwenbedrijf. Volkomen idioot, vindt de partij.

Dat schrijft de TelegraafDe vernieuwde zaal kan gebruikt worden voor diners, presentaties en feesten. Bizar dat hier belastingcenten aan wordt uitgegeven, zegt fractievoorzitter Johnas van Lammeren in de krant. 'In plaats van het verblijf te vergroten en te investeren in dierenwelzijn, heeft Artis een nieuw verblijf gemaakt om lichtshows met een clubuitstraling te orhaniseren. De zeeleeuwen hebben niet eens meer een plek waar ze zich terug kunnen trekken. Zijn we helemaal gek geworden in Amsterdam?'

Lees ook: Artis opent vernieuwd zeeleeuwenverblijf

Verkiezingsretoriek
De kersverse directeur van Artis Rembrandt Sutorius vindt het maar verkiezingsretoriek, zo stelt hij in de krant. Hij vindt het jammer dat het via de media wordt gespeeld. 'We creëren geen feestzaal bij Artis. We moesten lekkages verhelpen en we willen de educatieve functie van de dierentuin terugbrengen. In de ruimte ernaast kunnen lezingen en diners worden gehouden. Daarmee generen we inkomsten die we nodig hebben omdat we minder subsidie krijgen'. De zaal zorgt volgens de directeur niet voor overlast bij de dieren.