Kinderen recenseren Pieten nieuwe stijl: 'Ze hadden een hele mooie veer'

0
Whatsapp

Stad

Kinderen recenseren Pieten nieuwe stijl: 'Ze hadden een hele mooie veer'

19 november 2017, 18.07 uur · Aangepast 20 november 2017, 00.25 uur

'Ik vind de oude Zwarte Piet nog steeds de leukste. Maar uiteindelijk maakt het voor de kinderen natuurlijk helemaal geen fluit uit', aldus een ouder bij de Sinterklaasintocht vanmiddag. En dat lijkt te kloppen, blijkt uit de reacties van de meeste kinderen. Die hadden meer aandacht voor de veer van de Piet, of het oranje pak dat ze aan hadden.

Roetvegen en zo neutraal mogelijk, dat was de bedoeling van het nieuwe uiterlijk van Piet. Dit jaar droegen de metgezellen van Sinterklaas voor het eerst gloednieuwe pakken, gebaseerd op de klederdracht uit de 16e eeuw. En dat laatste lijkt de kinderen vooral te interesseren. 

Lees ook: Complete make-over voor pieten: dit jaar dj-pieten en commandantpieten 

'Ik vond het wel grappig dat ze allemaal oranje pakken aan hadden. En ze hadden ook een hele mooie veer', aldus een meisje dat de optocht aan het bewonderen is. Een ander groepje voegt toe: 'Super cool! Ze hebben eigenlijk allemaal dezelfde kleren aan. Heel leuk dat ze een veer op hun hoed hebben.'

Te herkenbaar?
De roetvegen staan in kinderkringen nauwelijks ter discussie. Onder de ouders verschillen de meningen. 'Ik vind het een mooie compromis', zegt de een. 'Het is iets te herkenbaar, had de herkenbare stukken iets meer zwart gemaakt, of een andere kleur', zegt de ander.

De discussie leek vandaag dus vooral onder volwassenen te leven.

Whatsapp